Selektor ženske košarkaške selekcije BiH Goran Lojo govorio je na današnjoj press konferenciji u sarajevskoj Vijećnici nakon historijskog uspjeha i osvojenog petog mjesta na Eurobasketu.

“Prelijep je osjećaj. Pozdrav svima i hvala Å¡to ste nas ugostili. Napravili smo uspjeh koji nikad dosad niko u naÅ¡oj koÅ¡arci nije ostvario. Predstoje nam novi izazovi, kvalifikacioni turnir za SP u februaru, a u novembru već poÄinju i kvalifikacije za EP. Hvala koÅ¡arkaÅ¡icama i mojim saradnicima. Zajedno smo postigli ovakav uspjeh. Ja liÄno motivaciju crpim iz ljubavi prema BiH da je na Å¡to dostojniji naÄin predstavim, a vjerujem da tako razmiÅ¡ljaju i djevojkeâ€, rekao je selektor i dodao:

“Nakon pobjede nad Belgijom vidjeli smo da smo u dobroj formi i da imamo potrebnu energiju. Pokazali smo zajedniÅ¡tvo i timski duh, koji nas je krasio tokom cijelog prvenstva. Jonquel Jones je u svih Å¡est utakmica imala dvocifren broj poena i skokova i njen doprinos je nemjerljiv. Svojim izjavama i zalaganjem pokazala je kako se igra u najdražem dresu.”

Lojo je na kraju kazao da je reprezentaciji potrebna pdrška svih nivoa vlasti i sponzora kako bi i u budućnosti nastavila sa dobrim rezultatima.

(Reprezentacija.ba)