Bh. košarkašice su danas savladale Švedsku na Eurobasketu sa 82:63 te se plasirale u kvalif. za SP 2022.

BiH će Eurobasket okonÄati meÄ‘u Å¡est najboljih reprezezentacija, a selektor Goran Lojo je poslije velike pobjede nad Å vedskom govorio na zvaniÄnoj press konferenciji.

“Veoma sam sretan i ponosan na svoj tim. Ovo je bila najvažnija utakmica za nas i mi smo uradili sjajan posao na Eurobasketu. UÅ¡li smo meÄ‘u Å¡est najboljih selekcija u Europi i to je historijski spjeh za naÅ¡u državu. ZavrÅ¡it ćemo peti ili Å¡esti na kraju u zavisnosti od utakmice Å panija – Rusija. Najbitnije je da smo plasirali u kvalifikacije za SP koje ćemo igrati u februaru naredne godine”, kazao je Lojo i dodao:

“Uvijek sam vjerovato u ovaj tim. Dugo smo zajedno, tim ima veliki karakter, a to smo pokazali na prvenstvu. Eurobasket smo otvorili sjajno sa neoÄekivanom pobjedom nad Belgijom i onda se mnogo dobrih stvari nam se dogodilo. Mislim da smo sada joÅ¡ jaÄi tim. Ponosan sam na kompletan naÅ¡ tim. U naÅ¡oj državi je bila velika euforija i ljudi su sve viÅ¡e poÄeli da gledaju naÅ¡e utakmice. Ovo je velika stvar za naÅ¡u malu državu.”

Lojo je na samom kraju rekao i nekoliko reÄenica na naÅ¡em jeziku.

“JoÅ¡ jednom bih pozdravio sve Bosance i Hercegovce. Kao Å¡to smo i obećali, mi nikada ne odustajemo i borimo se do kraja. Ovo je za naÅ¡u BiH i za sve naÅ¡e navijaÄe koji žive u BiH u inostranstvu. Ova pobjeda je za vas.”

(Reprezentacija.ba)