Obilna kiša još od sinoć pada u Zenici, no to neće umanjiti kvalitet večerašnje utakmice između Bosne i Hercegovine i Velsa.

Novi sistem drenaže terena Bilinog Polja postavljen prije tri godine osigurao je da unatoč obilnim padavinama teren bude pogodan za igru.

Da teren bude u odličnom stanju zaslužne su i obje reprezentacije, od kojih nijedna nije obavila svoj zvanični trening dan prije utakmice, ali i NK Čelik koji nije trenirao na zeničkom stadionu.

Prilika za šutere u našim redovima

Svakako, lopta će po mokroj travi ići brže, no to našoj reprezentaciji može biti i prednost, posebno uz dobre šutere sa distance kakvi su Salihović, Pjanić i Hadžić, ali i rezerviste Hajrovića, Medunjanina…

Prijašnji selektor Safet Sušić znao je od organizatora utakmice tražiti da pokvase travu kako bi lopta išla brže, što je odgovaralo tehničarima u našoj ekipi, no teren bez dobre partije Zmajeva neće donijeti ništa sam od sebe.

Ipak, treba spomenuti da golman Velsa Wayne Hennessey i nije u nekoj posebnoj takmičarskoj formi, obzirom da je nakon duže pauze tek posljednja dva kola branio za svoj Crystal Palace.

Trenutno se na tribinama stadiona nalaze samo zaštitari i pripadnici policije.

(Reprezentacija.ba)