Legendarni fudbaler i bivši selektor BiH, Mehmed Baždarević, u emisiji N1 govorio je o EURO 2020 i aktuelnim sportskim događajima.

U uvodu emisije govorio je o mečevima Hrvatske koja se plasirala u 1/8 finala gdje će igrati sa Španijom.

“Mislim da Vatreni mogu ići dalje. Sigurno je da smo skoro svi razočarani jer su nas navikli na bolje partije, međutim, riječ je o jednoj izuzetno kvalitetnoj reperezentaciji. Neće biti lako, međutim, kada gledam igrački kvalitet mislim da je reprezentacija Hrvatske u prednosti, ali moraju to podići na viši nivo da vidimo kolektivnu igru, želju i agresivniji napad”, smatra Baždarević u razgovoru za N1 dodavši:

“Imao sam kandidata na kojeg sam tipovao, a to je Danska. Desila im se jedna stvar koja im je možda poremetila planove, ali mislim da oni i dalje ostaju veoma dobra reprezentacija. Razočarenje su mi Španija, Ukrajina i Turska. Mislim da su Nijemci pokazali da na njih možemo uvijek računati. Imaju jako mladu ekipu i u stanju su da idu do kraja. Volio bih da među favoritima bude Hrvatska iako mi na osnovu ovoga što sam vidio ne ulijevaju nadu da mogu ići do kraja”, kaže Baždarević.

Baždarević govori da EURO 2020 nije fer zbog odmaranja i domaćih terena.

“Nije fer i mislim da jednostavno nismo svi na istom nivou kada je riječ o odmaranju. Mnoge reprezentacije igraju pred svojom publikom i sigurno da ta putovanja opterećuju jer svi znamo da je najvažnije poslije utakmice odmoriti. Nisam uopće bio za ovakav sistem da se utakmice igraju u više zemalja, mislim da to nije prema svima fer. Ima reprezentacija koje putuju više sati”, kazao je popularni Meša.

Potom je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije pričao o našoj reprezentaciji.

“Smatram da reprezentacija BiH ima mnogo kvaliteta kako igračkih tako i ljudskih. Ja sam malo više realista u odnosu na kritičare ostale i ljude u BiH jer mislim da je to jedna mala reprezentacija i moramo se zadovoljiti onim što ona napravi. Nakon svakog poraza moramo napraviti dobru analizu da se više greške ne ponove, ali je najbitnije da budemo realni i sa više strpljenja stvarati i vjerovati u tu reprezentaciju. Ima mnogo mladih i dobrih igrača, ali i dosta iskustva od čega se može napraviti dobra ekipa”, istakao je Baždarević.

Za kraj, Baždarević je govorio o ponudama koje je imao u posljednje vrijeme.

“Sve su to bile ponude koje me nisu zadovoljavale ni sportski ni finansijski. Smatram da imam kvalitete i kapacitete za nešto više. U ovom trenutku nemam nijednu ozbiljnu ponudu i nadam se da će se nešto u što skorije vrijeme pojaviti. Imam volju, energiju i želju da radim”, poručio je Baždarević za N1.

(Reprezentacija.ba)