Danski reprezentativac Christian Eriksen, koji je kolabirao u susretu prvog kola Europskog prvenstva protiv Finske, u petak je izašao iz bolnice nakon uspješne operacije srce, a danas je posjetio trening svojih saigrača.

Eriksen je iznenadio reprezentativce Danske, koji se spremaju za posljednji duel grupe B protiv Rusije, i na trening je prema pisanju inostranih medija stigao sa svojim sinom,

“Nismo znali da će doći, ali njegova posjeda donjela je dobru energiju u ekipu. Mogli smo ga zagrliti i bilo je lijepo vidjeti ga kako šeta sa sinom. Bio je ovo odličan dan iz puno razloga”, kazao je danski reprezentativac Christian Norgaard.

Defanzivac Joakim Maele ističe da je bilo veoma emotivno vidjeti Christiana.

“Bilo je vrlo emotivno jer kada smo ga zadnji put vidjeli bio je na terenu i spašavali su mu život. Znali smo da je sada dobro, ali je potpuno drugačije vidjeti ga u stvarnom životu”, riječi su Maehlea.

Danska je trenutno bez bodova u grupi B nakon dva odigrana kola i u ponedjeljak 21. juna protiv Rusije potrebna joj je pobjeda kako bi se možda plasirala u osminu finala, ali mnogo toga će zavisiti i od drugog duela ove grupe gdje je Dancima potreban trijumf Belgije nad Finskom.

Tabele, raspored i statistiku EURO 2020 pogledajte u EURO match centru Reprezentacija.ba portala.

(Reprezentacija.ba)