Hrvatska reprezentacija danas u 18 sati igra susret drugog kola grupe D protiv Češke, a popularni Vatreni nemaju pravo na kiks.

Hrvati su u prvom meču poraženi od Engleske sa 1:0, dok su Česi sjajnom partijom savladali Škotsku sa 2:0. Današnji susret igra se na Hampden parku u Glasgovu, a u najavi utakmice selektor Zlatko Dalić govorio je o meču u Londonu sa Engleskom.

“I u Londonu je bilo prevruće i teško igrati, stajati na klupi. Mislim da će biti lakše i ugodnije igrati sutra. Svaki poraz teško padne svima i ostavi posljedice, tako i nama. Nije to lako podnijeti, ali znamo da je sve u našim rukama, atmosfera je dobra i zaista nam je nasušno potreban dobar rezultat da nas podigne. Optimist sam, ako me pitate zašto, uvijek sam. Bili smo ravnopravni s Engleskom i Belgijom, ponavljamo da je prema naprijed bilo slabo i ako to ne uspijemo popraviti, nećemo dobro proći. Stoga idemo ofenzivnije, probati dubinskim loptama, utrčavanjima i po bokovima jedan na jedan. Za sastav ćemo vidjeti, svi su zdravi, osim Barišića, ali bit će promjena”, kazao je rođeni Livnjanin.

Naše komšije danas nemaju pravo na kiks jer bi u slučaju poraza skoro izgubili sve šanse za plasman u 1/8 finala. S druge strane, Češka je malo rasterečenija, imaju tri boda i današnjim bodom ili sa sva tri bi napravili iznenađenje i plasirali se u naredni krug EURO 2020.

Tabele, raspored i statistiku EURO 2020 pogledajte u EURO match centru Reprezentacija.ba portala.

(Reprezentacija.ba)