Nakon poraza Hrvatske od Engleske meč je prokomentarisao Mario Stanić, Željino dijete i legendarni hrvatski napadač.

“Prvih 20 minuta bila je jednosmjerna ulica, Englezi su se nametnuli dinamikom, a rekao bih i taktikom. Sterling i Foden stvarali su puno problema po bokovima, izrazito su kvalitetni igrači. Tek nakon 25. minute uspjeli smo prodisati i preživjeti prvo poluvrijeme”, kazao je u uvodu za Sportklub, a potom dodao:

“Kada se činilo da se utakmica dovodi u neki balans, primili smo gol. Tu je Phillips odigrao nevjerojatnu rolu, stoperi su nam bili preusko i Sterling se ubacio u sredinu u idealnom tajmingu i uspio poentirati. Ostaje gorak okus… Onda smo uzeli neku inicijativu, ali tu je zapravo engleski izbornik išao u zatvaranje utakmice. Izgledali smo nepovezano, nismo imali nikakvu ideju.”

Mario Stanić je posljednji posao imao kao sportski direktor Hajduka.

“Nema tragedije, ali mora biti bolje… Nadao sam se da ćemo uspjeti istrčati barem jednu kontru, ali nismo uspjeli jer su Englezi bili brži, čvršći i jači. Priželjkivao sam i nadao sam se da ćemo to uspjeti… Phillips je odigrao nevjerojatno kvalitetnu i zrelu utakmicu, nije dao disati Modriću, sjeckao je igru, pravio prekršaje. Nisu dozvoljavali našem veznom redu da prodiše,” kazao je Stanić.

U svojoj bogatoj karijeri Stanić je nosio dresove Željezničara, Croatia, Sporting Gijona, Benfice, Club Bruggea, Parme i Chelsea.

Engleska je u prvom meču savladala Hrvatsku sa 1:0 golom Sterlinga. U narednoj utakmici Hrvatska igra protiv Češke 18. juna.

(Reprezentacija.ba)