Danas je na rasporedu posljednje kolo Premijer lige BiH, a sve utakmice se igraju u 17 sati.

Sloboda – Borac (17:00)

Šampion Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac, sezonu će završiti gostovanjem na Tušnju protiv domaće Slobode. Susret za obje ekipe nema rezultatski značaj, pa samim tim možemo očekivati otvorenu utakmicu i vjerovatno minutažu za neke mlađe igrače.

Sloboda je nakon niza od pet utakmica bez poraza u prošlom kolu izgubila od Veleža 2:0, ali ekipa Mladena Žižovića je sasvim zadovoljna plasmanom na tabeli, a to je osma pozicija. Borac je u kolu iza nas na svom terenu savladao Tuzlu City 2:0 i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka podigao trofej prvaka BiH i zajedno ga proslavio sa svojim navijačima.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.58 na pobjedu Borca. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Borac je u sjajnom nizu, na posljednjih 15 utakmica ubilježili su čak 13 pobjeda, a za ovaj meč trener Maksimović najavio je da će igrati u kombinovanom sastavu jer je dosta fudbalera povrijeđeno, a neki su već na odmoru. S druge strane, Sloboda neće računati na standardne prvotimce, Predragovića, Kurtalića i Balića.

Sarajevo – Olimpik

Zbog odluke FK Olimpik o istupanju iz Premijer lige ovaj susret se neće igrati.

Mladost – Velež (17:00, Moja TV)

Jedna od tri utakmice koja ima rezultatski značaj igra se u Doboju kod Kaknja gdje Mladost dočekuje mostarski Velež kojem je potreban jedan bod kako bi osigurao plasman u Konferencijsku ligu.

Mladost je rasterečena, ali u posljednjih nekoliko dana ovaj klub je u određenim turbulencijama jer nisu još dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH naredne sezone. Već šest utakmica nisu ostvarili pobjedu, te nisu na isto toliko mečeva postigli pogodak.

Velež je u kolu iza nas ubilježio veoma bitnu pobjedu kada su savladali Slobodu sa 2:0 i prekinuli niz od četiri remija. Feđa Dudić i njegovi puleni nisu poraženi od novembra 2020. godine, a navijači se nadaju da i danas njihov tim neće izgubiti, te tako obezbijediti dugo priželjkivanu Europu.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.37 na pobjedu Veleža. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

U redovima Veleža u konkurenciji neće biti Zeljkovića i Cheshmedjieva zbog kartona, te Cvijanovića i Anđušića zbog povreda. Za Mladost nema suspendovanih, a njihov najbolji igrač Hiroš u protekloj sedmici potpisao je za Osijek.

Radnik – Široki Brijeg (17:00, Arena Sport)

Baš kao i Velež, i Široki Brijeg ima sve u svojim rukama kada je pitanje plasman u Europu. Ukoliko ostvare pobjedu osigurat će mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. Radnik je bez ambicija jer su se već oprostili od Premije lige BiH.

Širokobriježani imaju isto bodova kao u Zrinjski, ali bolji međusobni omjer i tako im pobjeda donosi ispunjenje cilja za ovu sezonu.

Gosti su apsolutni favoriti. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.57 na trijumf Širokog Brijega. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Toni Karačić može računati na sve fudbalere, dok je Vlado Jagodić lišen usluga Gogića i Šuberta zbog tri žuta kartona.

Tuzla City – Zrinjski (17:00, Arena Sport)

Najteži zadatak i najmanje šanse za izlazak u Europu ima Zrinjski. Moraju savladali domaću Tuzlu City, a da Velež izgubi ili da Široki Brijeg ne pobijedi.

Ipak, ekipa Sergeja Jakirovića ne odustaje, žele uraditi što je u njihovoj moći i osluškivati rezultate s drugih terena. U prošlom kolu su savladali Želju sa 4:2 i priželjkuju scenarij iz prve ovosezonske utakmice kada su na Tušnju slavili sa 4:0.

Tuzla City već nekoliko kola igra bez motiva, sigurni su na šestoj poziciji i Husref Musemić već na neki način priprema ekipu za narednu sezonu.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.60 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

U Zrinjskom su svi na raspolaganju izuzev povrijeđenog Govedarice, a u redovima Tuzle City neće biti kartoniranog Lučića, povrijeđenih Brkića i Crnkića, te Nukića koji je na okupljanju A reprezentacije BiH.

Željezničar – Krupa (17:00, Moja TV)

Utakmica bez takmičarskog značaja jer su obje ekipe potvrdile svoj plasman na tabeli. Međutim, fudbaleri Želje imaju motiv i posljednju šansu da ipak ubilježe prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone. Nasuprot njima je Krupa koja je osigurala opstanak i zadovoljni i rasterečeni dolaze na Grbavicu.

Željezničar je odigrao proljeće za zaborav, u 13 utakmica imaju pet remija i osam poraza. Ekipu sa klupe već nekoliko kola predvodi Almir Memić koji će i ovaj meč izvesti kombinovani, podmlađeni sastav.

Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 1.75 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Za Plave neće igrati suspendovani Šehić, te Miletić i Veselinović koji su dogovorili raskide ugovora. S druge strane, Krupa je kompletna za ovaj susret i kako su najavili dolaze da i treći put savladaju Želju u ovoj sezoni.

Očekuje nas uzbudljiva završnica borbe za Europu u kojoj tri ekipe konkurišu za dva mjesta.

(Reprezentacija.ba)