Slaven Musa, jedan od pomoćnika u stručnom štabu A reprezentacije prokomentarisao je početak priprema, istakavši da se već na prvom treningu vidjela želja igrača za dokazivanjem.

Mnogo debitanata iziskuje i promjene u samom načinu rada ali i koncepciji igre našeg tima.

“Zadovoljni smo svim igračima koji su tu i kako su se ponašali na jučerašnjem treningu. Vidjela se želja za dokazivanjem i da se nametnu selektoru za naredne dvije utakmice. Promjene su bile neminovne zbog termina utakmice, kao i zbog povreda naših igrača, odnosno zbog potrebnih odmora za Džeku i Pjanića”, govori Musa za zvaničnu stranicu FS BiH i dodaje:

“Bit će razlike u pripremi utakmice, koncepciji igre, jer je tu dosta novih igrača. Ovisi i o protivniku, ali obzira ko bude igrao i protiv Crne Gore i Danske da ćemo na utakmicama pokušati ponoviti određene stvari koje smo radili na treninzima te da ćemo ostvariti dobar rezultat.”

Pomoćnik selektora Peteva ističe da je primarni cilj u narednim susretima da se isprobaju debitanti, ali i da će Zmajevi svakako ići na pobjede.

“Primarni cilj je da se provjerimo degitante te da vidimo možemo li na njih računati u kvalifikacijama. Cilj je, naravno, i da pokušamo napraviti što bolji rezultat, a to je pobjeda. Kako prvu, tako i drugu utakmicu”.

Musa je za kraj kazao da će jedan od debitanta Dario Šarić zbog povrede propustiti mečeve sa Crnom Gorom i Danskom.

“Dogodio se peh jer ima povredu zadnje lože već dvadesetak dana. Bio je u kontaktu sa selektorom i mi smo se nadali da će biti sanirana povreda. Međutim, lječnička služba nam je rekla da se vrlo teško može uključiti u trenažni proces. Nažalost, situacija je takva da na njega nećemo računati u naredne dvije utakmice.

(Reprezentacija.ba)