Pioniri Bosne i Hercegovine pobijedili su danas u Trebinju vršnjake iz Crne Gore rezultatom 1:0, golom Andreja Mičića u 77. minuti, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Izabranici Igora Jankovića su odigrali mnogo bolju utakmicu nego prije dva dana, kada je rezultat bio 1:1, te su pobjedom krunisali ovaj pripremni ciklus u Trebinju.

Prvu priliku na utakmici imala je Crna Gora u 4. minuti, kad je nakon centaršuta Camaja sa desne strane, Ajduković šutirao glavom preko gola. Samo minut kasnije uzvratila je BiH preko Beganovića, koji je šutirao sa preko 30 metara, a golman Crnogoraca Božinović krajnjim naporom skrenuo loptu ispod prečke u korner.

U nastavku poluvremena, “zmajići” su imali terensku inicijativu, kontrolisali igru, ali nisu uspjeli da stvore značajnije prilike. Vrijedi izdvojiti udarac Subotića u 26. minuti sa 18 metara, koji je Božinović bez problema ukrotio.

I u nastavu susreta igralo se uglavnom na sredini terena. Viđeno je mnogo čvrstih duela, ali i grešaka na obje strane.

Kada se činilo da susret ide ka tome da se završi bez golova, u 77. minuti bh. pioniri su uspjeli da dođu do pogotka. Nakon akcije po lijevoj strani, Rijad Kasumović je odlično centrirao, a rezervista Andrej Mićić, koji je u igru ušao samo par trenutaka prije toga, glavom sa peterca poslao loptu iza leđa golmana Crne Gore za 1:0.

Nakon ove utakmice i mini priprema u Trebinju, selektor Igor Janković nije krio zadovoljstvo:

„Čestitam mojim igračima koji su danas ostavili srce i zadnji atom snage na terenu. Ovo im je u posljednjih 28 dana 13. utakmica, računajući prvenstvene i reprezentativne susrete. To je previše i za seniore, a kamoli za dječake od 15 godina. Mnogo bolje smo stajali na terenu i ličili na tim nego prije dva dana. Bilo je grešaka u drugom dijelu susreta, ali ponavljam, sve je to normalno kada igrate svaki drugi dan. Sve u svemu, zadovoljan sam, jer su ovi momci pokazali da u njima ima dobrog materijala za budućnost bh. fudbala.“

Bosna i Hercegovina-Crna Gora 1:0 (0:0)

Trebinje – Stadion “Police”.

Sudija: Denis Limov (BiH).

Sudije asistenti: Boris Dujmović i Antonio Marčinko (oba BiH).

Golovi: 1:0 Mićić (77’).

Žuti kartoni: Sadžak (BiH), Piperović (Crna Gora).

Bosna i Hercegovina: Mehić, Taraba, Burnjaković, Beganović, Markočević, Subotić, Brekalo, Sadžak, Keranović, Perić, Zeničanin. Još su igrali: Dugić, Šabić, Begić, Čelik, Kasumović, Mičić, Tatić. Selektor: Igor Janković.

Crna Gora: Božinović, Turović, Radević, Vračar, Perović, Šekularac, Ajduković, Piperović, Bulatović, Camaj, Radojević. Još su igrali: Maraš, Tadić, Adžić, Skrobanović, Vukadin, Popović. Selektor: Goran Perišić.