Vladan Kovačević (23), golman Sarajeva i povremeni bh. reprezentativac, oglasio se na svom Instagram profilu nakon što je jučer Borac osvojio titulu prvaka BiH.

“Razočaran sam što nismo uspjeli zadržati formu koju smo imali prošle polusezone i osvojiti još jednu titulu, iako smo imali sve u svojim rukama, ali nismo uspjeli”, kazao je Kovačević, a potom najavio finale Kupa.

“Veoma turbulentna sezona je već sada iza nas, preostalo nam je finale Kupa i daćemo sve od sebe da dođemo do trofeja! Hvala vam za veliku podršku, iako niste mogli biti tu na tribinama, ja sam je uvijek osjetio”.

Kovačević je u proljetnom dijelu sezone na nekoliko mečeva sjajnim odbranama spasio svoj tim od poraza, a ukupno je branio na 36 utakmica Sarajeva ove sezone.

Za U21 reprezentaciju BiH branio je sedam puta, a nekoliko puta se našao na spisku selektora Bajevića i Peteva.

Do kraja sezone Sarajevo će odigrati još jednu utakmicu, finale Kupa BiH protiv Borca. Susret se igra u srijedu u Zenici sa početkom od 17 sati. Svoj meč posljednjeg kola Bordo tim trebao je igrati protiv Olimpika, ali zbog istupanja Vukova iz Premijer lige susret se neće igrati.

(Reprezentacija.ba)