Danas je održana telefonska sjednica Takmičarske komisije NS/FS BiH na kojoj je razmatrana molba podnesena od strane FK Borac, a kojom se traži odobravanje odigravanja utakmica preostala dva kola m:tel Premijer lige BiH uz prisustvo publike, saopšteno je na stranici NS/FS BiH.

Komitet za Takmičenje je dao saglasnost za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige BiH uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem je od strane nadležnog kriznog štaba dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima.

Uzimajući u obzir činjenicu da je epidemiološka situacija u BiH značajno poboljšana, dana 19.05.2021. godine Vlada RS-a, odnosno, Republički štab za vanredne situacije je na 86. sjednici usvojio Zaključak broj: 86-1/21, a kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.

Shodno prednje navedenom, Komitet za takmičenje NS/FS BiH je razmotrio predmetnu molbu, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih štabova, saglasnost Komiteta za sportsku medicinu NS/FS BiH i saglasnost Komiteta za stadione i bezbjednost NS/FS BiH, te jednoglasno donosi gore navedenu odluku.

Tako će se utakmice 32. kola Borac – Tuzla City i Krupa – Olimpik igrati pred navijačima.

(Reprezentacija.ba)