Tino Sven Sušić (29) odstranjen je iz FK Sarajevo pred kraj sezone, a njegovi bliski prijatelji za Reprezentacija.ba otkrivaju kako smatraju da je žrtva lošeg rada sa igračima.

“Tino se od početka sezone žalio na probleme sa koljenom, ali su ga uvjeravali kako on to samo umišlja i da mu je sve samo u glavi. Sugerisao je da ode do Splita ili Beograda da mu se urade nalazi i odredi prava terapija. Sada na kraju sezone mu govore da glumi i na kraju je i suspendovan. Uz to spinuje priča o nekoj astronomskoj plati koja nije istinita…” govori dobro informisani Sušićev prijatelj za Reprezentacija.ba uz molbu za anonimnost.

Nekada najbolji igrač Hrvatske Nogometne Lige po izboru kapitena svih ekipa u Sarajevu je svoju karijeru želio vratiti na pravi put.

“Svako ko zna Tinu zna koliko je ozbiljno shvatio dolazak u Sarajevo kao zadnju priliku da vrati svoju karijeru na pravi put. Od Venla je na posebnim dijetama, podigao je svoj profesionalizam, formu, način razmišljanja… Nema mu se šta prigovoriti. Ovo što mu je urađeno je samo da se prikriju neki veći problemi očigledno koji su koštali Sarajevo titule” kaže naš sagovornik.

Sušić je ove sezone odigrao 25 utakmica za Sarajevo uz jedan gol i dvije asistencije.

Sarajevo dva kola prije kraja ima četiri boda zaostatka za prvoplasiranim Borcem. U decembru prošle godine imali su čak devet bodova nad tada drugoplasiranim Željezničarom, a čak 13 u odnosu na Borac koji je sada pred titulom.

(Reprezentacija.ba)