Večeras se širom Španije igraju susreti pretposljednjeg 37. kola, a Barcelona našeg Miralema Pjanića (30) na svom terenu dočekuje Celtu iz Viga.

Barca se dva kola prije kraja nalazi na trećem mjestu sa 76 bodova i izvjesno je da ni ove sezone neće biti šampion Španije. Prvoplasirani Atletico ima četiri boda više te će katalonski tim u naredna dva meča igrati rasterećno.

Naš Miralem Pjanić nije igrao u La Ligi još od 24. februara i susreta sa Elcheom, a španski mediji pišu da će i danas biti na klupi za rezervne igrače u duelu sa Celtom.

Barcelona je prema kladionicama apsolutni favorit. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.28 na trijumf Barce. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Momčad Barcelone će večeras biti bez Coutinha, Fatija, de Jonga, Waguea i Roberta, dok će Celti nedostajati Alvarez, Blanco, Ferrerya, Mallo, Murillo i Tapia.

Inače, Barca ove sezone na svom terenu ima skor od 11 pobjeda, pet remija i dva poraza, dok je Celta kao gost ostvarila četiri pobjede, osam remija i šest poraza.

Raspored i satnica susreta 37. kola španske La Lige:

Alaves – Granada (18,30 sati)
Barcelona – Celta (18,30 sati)
Athletic Bilbao – Real Madrid (18,30 sati)
Atletico Madrid – Osasuna (18,30 sati)
Villarreal – Sevilla (18,30 sati)
Betis – Huesca (18,30 sati)
Cadiz – Elche (18,30 sati)
Getafe – Levante (18,30 sati)
Real Sociedad – Valladolid (18,30 sati)
Valencia – Eibar (18,30 sati)

(Reprezentacija.ba)