Portugalac Jose Mourinho (58) od naredne sezone bit će trener Rome i najvjerovatnije će sarađivati sa našim Edinom Džekom (35).

Džeko ugovor sa Romom ima do ljeta 2022. godine, ali ga je Mourinho pokušao dovesti već dva puta u posljednjih šest godina i nema sumnje da će učiniti sve kako bi Dijamant i u narednim sezonama nosio dres Rome.

Portugalski trener je 2014. godine imao samo riječi hvale za Edina, koji je tada bio član Manchester Cityja.

“Moj igrač godine uvijek bi bio iz redova šampiona. Rekao bih da je to igrač Cityja i izabrao bih Džeku. Bio je treći napadač na početku sezone, a u ključnim trenucima je pravio razliku. Zabio je 16 golova i to je nešto fatnastično za trećeg napadača. On ne samo da zabija, nego asistira i – igra dobro”, govorio je Mourinho 2014. godine o kapitenu naše fudbalske selekcije.

Mourinho je 2015. godine bio trener Chelsea i prema navodima britanskih medija pokušao je dovesti Džeku iz Manchester Cityja.

Edin je tada imao nešto slabiju sezonu u Cityju, Chelsea je ponudio oko 14 miliona eura za našeg napadača, ali do transfera nije došlo.

Prošle godine se Džeko ponovo povezivao sa nekoliko klubova i tada je Mourinho bio zainteresovan da ga angažuje u Tottenhamu.

Ipak, Edin je na kraju ostao u Romi i prema svemu sudeći će za nekoliko mjeseci konačno sarađivati sa jednim od najboljih trenera u posljednjih nekoliko decenija.

(Reprezentacija.ba)