Večeras će se odigrati posljednja utakmica 34. kola Serije A u kojoj Torino dočekuje otpisanu Parmu.

Torino se nalazi samo jedno mjesto iznad zone ispadanja, sa istim brojem bodova kao i 18. Benevento, ali vrijedi istaći da Torinci imaju dvije utakmice manje. Jednu od njih igraju protiv pretposljednje Parme koja u slučaju večerašnjeg poraza i matematički postaje član Serije B.

Bikovi iz Torina su u prethodnom kolu na svom terenu poraženi od Napolija, a prije toga su u tri utakmice osvojili sedam bodova. S druge strane Parma je u nizu od četiri poraza.

U prvoj ovosezonskoj utakmici Torino je kao gost deklasirao Parmu sa 3:0, a tada se u listu strijelaca upisao i bh. reprezentativac Amer Gojak. Prema najavama medija, Gojak će i ovaj meč početi sa klupe.

Kladionice daju prednost sigurno prednost Torinu. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.57 na pobjedu Torina. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Torino bi u slučaju pobjede pobjegao na tri boda od mjesta koje vodi u niži rang, te bi imali utakmicu manje, a to je zaostali susret protiv Lazija.

U redovima domaćina neće igrati standardni prvotimci koju su suspendovani, Rolando Mandragora i Simone Verdi. U konkurenciji Parme neće biti Juraj Kucke, Riccardo Gagliola, Yanna Karamoha i Simone Iacoponia.

Utakmica se igra u 20:45 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)