U bh. fudbalu u posljednjih nekoliko dana napokon slušamo dobre vijesti vezane za poboljšanje infrastrukture, a nove pozitivne informacije stižu iz Tešnja.

TOŠK je putem svojih zvaničnih profila saopštio da je krenuo u realizaciju projekta izgradnje novog stadiona koji će služiti za trenažni proces i utakmice omladinskih selekcija.

– Nogometni klub TOŠK je uz pomoć prijatelja iz EN Projekt sačinio idejni projekat sa 3D vizuelnim prikazom. Ovaj projekat od iznimne je važnosti za budućnost Kluba i omladine. Radovi predviđeni ovim projektom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u MZ Dobropolje-Mekiš, Općina Tešanj.

U sklopu radova izvršit će se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (FIFA Quality Pro) za teren u skladu sa svim UEFA standardima uz sve popratne objekte kako bi se na ovom stadionu mogli održavati treninzi, pripreme i takmičarske utakmice omladinskih selekcija.

Trenutno se nalazimo u fazi kompletiranja projektne dokumentacije, ostalih građevinskih dozvola i saglasnosti, a o napretku projekta i početku radova, kao i načinu prikupljanja novčanih sredstava od prijatelja kluba će biti obavijesti putem naše službene stranice, istaknuto je iz rukovodstva TOŠK-a.

TOŠK se trenutno takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH, a nakon 22 odigrana kola zauzimaju četvrtu poziciju.

(Reprezentacija.ba)