Biznismen iz Tuzle i prvi čovjek Tuzle City, Azmir Husić, na televiziji N1 govorio je o planovima kluba i izgradnji novog stadiona.

– Imamo planove, od građenja svog kompleksa i treninga centra do vlastitog stadiona. Predali smo nedavno zahtjev Gradu Tuzli za dodjelu lokacije i dobili odbijenicu, ali ponovo ćemo ući u pregovore. Imate kolektiv koji traži sasvim malo od Grada Tuzle, dakle zemljište za stadion na kojem bi se igrale najveće utakmice, pa možda čak da tu budemo domaćini Superkupa ili nečega slično. Do te mjere da stadion ispunjava uslove, kazao je Husić, a potom dodao:

– Mi ćemo sigurno nastaviti ulaganje u Tuzla City i bh. fudbal. Vidite da nije sjajno stanje, vidjeli ste da nagrada za pobjednika Kupa BiH iznosi svega 30.000 KM, a za finalistu 20.000 KM. Taj fond mora biti daleko veći, da imamo svi više motiva. Nadam se da će i tog jednog dana doći na bolje.

Azmir Husić je od nedavno član Izvršnog odbora NS/FS BiH, vlasnik nekoliko kompanija u BiH i SAD, nekadašnji predsjednik FK Sloboda, a danas alfa i omega Tuzle City.

Tuzla City utakmice igra na stadionu Tušanj, a u tekućoj sezoni su na šestom mjestu, te su stigli do polufinala Kupa BiH gdje su eliminisani od Sarajeva.

(Reprezentacija.ba)