Miralem Pjanić se nalazi u nemilosti trenera Koemana koji ga čak nije uvrstio u protokol za prošlu utakmicu finala Kupa Kralja.

Trener Barcelone je na klupu stavio dva golmana pa tako nije bilo mjesta za Pjanića. Koeman ističe da se bojao povrede prvog golmana i crvenog kartona za drugog.

“Zašto su Pjanić, Puig i Junior bili van ekipe da bih imao dva golmana na klupi? Ako mi se na zagrijavanju povrijedi Ter Stegen, moram drugog golmana staviti u ekipu. Ako on dobije crveni karton, onda nemam više izbora na klupi. Za mene je to preveliki rizik. Nikad ne želim preuzimati takav rizik i nadam se me razumijete zašto želim imati trojicu golmana u ekipi”, rekao je Koeman.

Budućnost Pjanića u Barceloni je upitna, pojavile su se informacije da su Katalonci ponudili Pjanića zainteresovanim klubovima.

Prema najavama medija upitno je da li će Pjanić biti u rosteru i za narednu utakmicu za vikend koju Barcelona igra sa Getafeom.

Kladionice daju ogromnu prednost Barci u ovom duelu. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.25 na pobjedu Barcelone. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Barca je protekli vikend u finalu Kupa Kralja savladala Bilbao sa 4:0. Dva gola postigao je Messi, a po jedan Griezmann i De Jong.

(Reprezentacija.ba)