Danas nas očekuje sedam utakmica 32. kola Serije A, a prvi na rasporedu je Krunićev Milan od 18:30 sati.

Milan – Sassuolo (18:30)

Milan i Sassuolo su u prethodna dva kola ubilježili po dvije pobjede i današnji susret dočekuju u dobrom raspoloženju.

Milan je drugi sa 66 bodova i ne žele izgubiti to mjesto. S druge strane Sassuolo je na osmom mjestu, bez šanse da se uključe u borbu za Europu i sigurno da će večeras igrati rasterečeno i za gol više.

Milan ima ulogu favorita protiv Sassuoloa. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 1.67 na trijumf Milana. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Rade Krunić je u Seriji A za Milan odigrao 21 utakmicu i postigao jedan gol. Mediji predviđaju da će Krunić meč početi s klupe.

Za Milan danas neće igrati Calabria i Maldini, dok su pod upitnikom Bennacer, Calhanoglu, Hernandez i Ibrahimović. Kod gostiju u konkurenciji nisu Caputo i Romagna.

Bologna – Torino (20:45)

Torino našeg Amera Gojaka igra u dobroj formi koja im je omogućila malo mirniji završetak sezona, mada još uvijek nisu osigurali ostanak u društvu najboljih. Dva mjesta su iznad zone ispadanja i imaju pet bodova više.

U prethodnom kolu su savladali Romu sa 3:1, a kolo prije toga bili su bolji od Udinesea sa 1:0.

Iako je još sedam kola do kraja, Bologna je takmičarski pritisak za ovu sezonu završila. Na tabeli su 11. sa 37 bodova i daleko su od Europe ili mjesta koje vodi u Seriju B.

Kladionice daju prednost domaćinu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.50 na pobjedu Bologne. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Prema najavama medija Gojak neće od prve minute početi utakmicu. Gojak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 15 utakmica u Seriji A postigavši jedan gol.

(Reprezentacija.ba)