Fudbalski klub Željezničar od danas je i zvanično bez trenera. Rezultati koje sarajevski klub bilježi u posljednje vrijeme su ispod svih očekivanja.

Danas Željezničar ne samo da je daleko od titule, već je upitan i izlazak u Evropu, a na kraju ceh za loše rezultate platio je Amar Osim.

Sa Grbavice su potvrdili da je Osim bivši te da je u ovom trenutku to najbolja odluka za klub, a u narednim danima bi trebalo biti poznato ko će ga naslijediti na toj funkciji. U medijima se već spominju određena imena, kao glavni kandidat figurira Zlatan Nalić, a jedna od zanimljivijih opcija je i Dragan Jović.

Ranije je Jović vodio Sarajevo, Borac, sa Zrinjskim je osvojio Kup i titulu prvaka BiH, a okušao se također i u inostranstvu. U posljednjih šest godina kao trener je radio u Angoli i u Egiptu.

“Iskreno, nisam ni znao da je Amar smijenjen. Upravo sam na jednom sastanku. Da me zovnu, javio bih se na razgovor, ali u ovom trenutku nikakvog kontakta nije bilo i ne bih stoga na tu temu puno. Ja sam nedavno završio epizodu u Egiptu i slobodan sam”, rekao je Dragan Jović za portal Reprezentacija.ba.

U Premijer ligi je posljednji put radio 2014. godine.

“Koliko danas pratim bh. prvenstvo? Pošto živim u Austriji, pratim koliko mogu, obično putem interneta. Dosta mojih prijatelja radi tu i trudim se svakako da budem upućen”, dodao je Jović.

Ostaje da se vidi ko će na kraju naslijediti Osima na vrućoj klupi tima s Grbavice.

(Reprezentacija.ba)