Reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su u Zenici sa selekcijom Albanije 0:0, saopšteno je na zvaničnoj stranici NS/FS BiH.

Obje ekipe su imale svoje prilike na današnjoj utakmici, ali je ostalo nepopularnih 0:0. Selektorica Samira Hurem je zadovoljna viđenim.

„Žao mi je što nismo pobijedili, ali možemo biti zadovoljni viđenim. Albanija je čvrsta i agresivna ekipa, a mi smo igrali u podmlađenom sastavu. Očekivali smo od iskusnijih igračica da bolje odgovore, pa bi i mlađe igrale bolje i možda bismo uspjeli doći do pobjede. Bez obzira na to, u teškoj utakmici smo stvorili nekoliko prilika, međutim nismo ih iskoristili. Imale su i gošće svoje šanse i ovo je bila dobra test utakmica za nas”, rekla je Hurem.

Foto: NS/FS BiH

Za našu reprezentaciju su igrale: E. Hasanbegović, Kapetanović, Bektaš, M. Hasanbegović, Vujadin, Velagić, Milinković, Spasojević, Damjanović, Krajšumović, Gačanica. S klupe su u igru ušle: Haračić, Hasić, Jelčić, Husić, Slišković.

Za gošće iz Albanije su od početka igrale: Rexhepi, Elezaj, Curraj, Rrahmani, Maliqi, Begallo, Levenaj, Doci, Gjini, Tukaj, Franji. Još su nastup ubilježile: Levenaj, Hamonikaj, Xhindole, Hyska, Troka, Zarka, Metalla.

Zmajice će 13. aprila u Telkiju odigrati još jedan prijateljski meč, a protivnik će biti reprezentacija Mađarske.

Foto: NS/FS BiH

(Reprezentacija.ba)