Rukometna selekcija BiH večeras u Bugojnu od 17,00 sati igra utakmicu četvrtog kola grupe 2 kvalifikacija za EURO protiv selekcije Austrije.

Susret će direktno prenositi BHRT1 i Arena Sport, a Bosna i Hercegovina mora pobijediti kako bi ostala u igri za plasman na EURO.

BiH je prema kladionicama favorit. Kladionica Meridian Bet na dan utakmice nudi kvotu 1.70 na trijumf Bosne i Hercegovine. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Večeras će na klupi rukometnih Zmajeva debitovati Ivica Obrvan, koji je nedavno naslijedio Bilala Šumana na poziciji selektora.

“Nadam se da ćemo biti dovoljno spremni, fokusirani i motivisani da zabilježimo pobjedu. Zadovoljan sam kako su igrači prihvatili neke sugestije. Za sada je sve dobro i dosta kvalitetno. Nadam se da će tako i potrajati. Sastav Austrije kazuje da ima određenih promjena u odnosu na posljednje Svjetsko prvenstvo u Egiptu. One koje imate na spisku, ne mora značiti da će svi doći. Sve se može promijeniti. Fokusirani smo na njihov način igre, na pojedine glavne igrače u kadru koji imaju. Nastojimo iz toga izvući maksimum”, rekao je Obrvan uoči ovog duela.

Obrvan za meč sa Austrijom računa na sljedeće igrače:

Benjamin Burić (Flensburg), Nebojša Bojić (Riko Ribnica), Admir Ahmetašević (Puente Genil), Alen Ovčina (Sloboda), Haso Ćosić (Maglaj), Senjamin Burić (PPD Zagreb), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Elmir Građan (Eurofarm Rabotnik), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Mirko Herceg (Gyongyos), Edo Mehinagić (Maglaj), Ivan Karačić (Maccabi), Josip Perić (Eurofarm), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Dragan Pavlović (Koper), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Vladan Đurđević (Sloga Doboj) i Neven Stjepanović (Eurofarm).

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri nabjolje trećeplasirane.

Njemačka je iz naše grupe već obezbijedila nastup na prvenstvu.

(Reprezentacija.ba)