Na Facebooku je došlo do rasprave između Amira Begovića, oca našeg golmana Asmira Begovića i Admira Husarića agenta Kenana Pirića.

“Napustio kamp i uslovljavao ako nije prvi golman da neće da više dolaziti” napisao je Husarić kao objašnjenje zašto Begović nije pozvan, na šta je dobio odgovor Asmirovog oca.

“Laže to što kaže da je Asmir uslovljavao to da ako nije prvi golman neće dolaziti. To nije nikada bio problem, niko normalan ne voli biti rezerva, to je normalano, Asmir nije pravio problem radi toga… Problem je bio što su mu podmetnuli koronu, da je pozitivan na koronu, a nije bio i stavili ga u izolaciju da nebi bio na treningu, da ne bi mogao braniti…” ispričao je skandalozne optužbe Begovićev otac.

Asmir Begović nije dobio poziv kod selektora Ivajla Peteva za utakmice protiv Finske i Francuske, iako redovno brani u Engleskoj, dok je Kenan Pirić na spisku iako ne brani u Mariboru.

Ranije su iz Saveza izašle nezvanične informacije kako selektor i ne može pozvati igrače iz Engleske zbog COVID protokola, no selektor je ovaj potez objasnio “Kenan Pirić je iskoristio svoju šansu sada protiv Italije kada je branio za reprezentaciju. Mlad je i kvalitetan golman. On je u budućnost reprezentacije iuklapa se u timsku atmosferu”.

“Smatrao sam da su igrači koji su pozvani da će podnijeti pritisak koji ćemo imati za ove dvije kvalifikacione i prijateljsku utakmicu pred nama. Ja imam širi spisak, pogledao sam dosta igrača koji do sada pozvani, ali ne znači da oni nisu tu. Vrata su svima otvorena za ubuduće.” rekao je Petev.

“Ti što nose traku su ga i otjerali uz pomoć predsjednika Saveza. Ovaj “clown” je samo egzekutor” optuživao je Amir Begović u oktobru 2019. godine Edina Džeku, Dinu Begića i Roberta Prosinečkog da tjeraju Begovića iz reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)