Manje od 30 dana do utakmice Finska – BiH selektor Ivajlo Petev još uvijek nema svoje pomoćnike.

Iako selektor punom parom radi na što boljoj pripremi ove utakmice, gotovo nevjerovatno zvuči kako Fudbalski savez BiH još uvijek nije imenovao njegov stručni štab.

BiH 24. marta gostuje Finskoj u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a 31. marta dočekuje Francusku na Grbavici.

“Petev bi trebao imati pomoćnike do 15. februara” rekao je krajem januara potpredsjednik Milorad Sofrenić.

Poznato je da Petev glasi za trenera koji lično ulazi u dubinsku analizu i pripremu svakog segmenta trenerskog rada, no iskustvo nas uči kako ovakva situacija nije dobra.

Dušan Bajević do par dana pred okupljanje reprezentacije uoči baraža protiv Sj. Irske nije imao trenera golmana, a kasnije smo ispali na penale.

Čak i da je selektor Petev već u komunikaciji sa trenerima koji će sarađivati sa njim, vrijedi se zapitati kakve ciljeve imaju u Savezu sa reprezentacijom kada dopuštaju da ti ljudi bez plate i ugovora rade na pripremi vjerovatno jedne od najvažnijih utakmica ovih kvalifikacija.

Posljednji put kada su pomoćnici radili bez ugovora bilo je, tvrdili su sami, nakon Mundijala u Brazilu, a ni to baš nije završilo najbolje…

Pripreme za Finsku trajaće vrlo kratko, jer će reprezentacija uoči utakmice biti na okupljanju praktično samo dva dana.

Navijači se jedino mogu nadati kako ne gledamo još jednu predstavu pokazivanja mišića odlazeće i dolazeće vrhuške Saveza. Ponovo preko leđa reprezentacije BiH, reprezentacije koja je za mnoge svetinja.

(Reprezentacija.ba)