Fudbalski savez Bosne i Hercegovine neće izabrati novog selektora u narednim danima.

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal sjednice Izvršnog odbora FS BiH o novom selektoru planirane su tek iza 21. januara.

Izvršni odbor FS BiH posljednji se put 4. januara bavio izborom selektora, no sjednica je prekinuta. Tada je komisija za izbor selektora jednoglasno Izvršnom odboru na glasanje predložila bugarskog trenera Ivajla Peteva kao jedinog kandidata.

Petevu je protukandidat bio Sergej Barbarez, a među članovima IO FS BiH spominjao se i Zlatan Bajramović. Procijenjeno je kako od svih ranije predloženih i raspoloživih kandidata Petev ima najviše šanse da napravi dobar rezultat sa reprezentacijom BiH.

U Dinamu je radio sa Arminom Hodžićem i Amerom Gojakom. Sa vjerovatno najmlađim timom Dinama u sezoni je imao samo dva poraza, no dovoljna da Rijeka osvoji titulu šampiona Hrvatske.

Sa Ludogoretsom je 2012. i 2013. godine osvojio prvenstvo Bugarske. Uz to je osvojio i jedan kup i dva superkupa Bugarske.

Smatra se začetnikom nove ere ovog bugarskog kluba koji je kasnije osvojio još sedam titula i napravio iskorak u europskim takmičenjima.

(Reprezentacija.ba)