Sergej Barbarez objavio je fotografiju sa Emirom Spahićem uz emotivnu poruku.

“Ubjeđenost u nekoga / nešto je jača od bratstva” poručio je Barbarez.

Spahić i Barbarez dugogodišnji su prijatelji još od prvih dana provedenih zajedno u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Upravo je Spahić kao član stručne komisije za izbor selektora reprezentacije BiH predložio Barbareza kao najbolje rješenje za nasljednika Dušana Bajevića.

Naši izvori govore kako Barbarez ne stoji baš najbolje pred 4. januar i sjednicu Izvršnog odbora FS BiH na kojoj će se izabrati selektor, pa ova objava možda stiže kao zahvala Spahiću na bezrezervnoj podršci.

Foto: Sky

Protivnici Barbarezovog izbora u vrhu FS BiH, uz trenersko neiskustvo i protivljenje BH Fanaticosa, kao jedan od argumenta protiv navode upravo bojazan da ga je Spahić za selektorsku funkciju predložio zbog prijateljskih veza, a ne po stručnom kriteriju.

Spahićeva odluka je potpuno jednaka pulsu javnosti, jer navijači, te većina igrača u reprezentaciji su sasvim jasni – žele Sergeja Barbareza na klupi reprezentacije jer vjeruju kako bi svojim autoritetom i renomeom pokušao vratiti naš fudbal i državni tim na pravi kolosjek.

“Drugostepena” komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić, Milorad Sofrenić, Ivan Beus, Vico Zeljković i Irfan Durić će do ponedjeljka spremiti jedno kandidatsko ime kao prijedlog za Izvršni odbor.

Upućeni govore kako će se selektor odlučiti praktično direktnim dogovorom starog i novog predsjednika FS BiH, uz kompromisni kadrovski raspored drugih funkcija u ostalim selekcijama BiH.

(Reprezentacija.ba)