U Italiji će se danas odigrati samo jedna utakmica, ali vrlo zanimljiva za publiku u Bosni i Hercegovini.

U 20,45 sati u Rimu se susreću Roma i Torino u zaostalom susretu. Sa jedne strane Edin Džeko sa druge Amer Gojak.

Izuzev katastrofe u Napoliju krajem novembra, talijanska javnost se slaže kako Roma izgleda bolje nego prethodnih sezona. I rezultati to potvrđuju. Roma je šesta.

“Na kraju sezone želimo biti četvrti, tu nismo bili već dvije godine i to je žalosno za naše navijače i klub” poručio je Edin Džeko.

S druge strane Torino je u teškoj rezultatskoj krizi. Nakon 11 kola imaju samo šest bodova i nalaze se, za ovakvu ekipu poražavajućem, predzadnjem mjestu Serije A. U Italiji nikome nije jasno zašto još uvijek nisu promijenili trenera.

Roma je prema kladionicama favorit na ovoj utakmici. Kladionica Mozzart na pobjedu Rome daje kvotu 1.50, što je najveća kvota na svijetu na pobjedu ovog kluba. Ostale kvote kladionice Mozzart pogledajte ovdje.*
*NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Gojak na nastupu protiv Udinesea

Edin Džeko u dobroj je formi. U posljednjem meču postigao je gol, a ukupno ih je zabio četiri u osam utakmica Serije A. Uz to je postigao i jedan u Europa Ligi.

Amer Gojak još uvijek se adaptira na novu sredinu. Tradicionalno izuzetno zahtjevni taktički treninzi trenera Giampaola zahtjevaju dobro znanje talijanskog jezika. Uz to Gojakovu asimilaciju u ekipi usporio je i COVID-19 koji ga je dvije sedmice izbacio iz standardnog programa. Ipak, u posljednjoj utakmici protiv Udinezea je odigrao pola sata utakmice, pa je za očekivati kako će i protiv Rome dobiti svoju minutažu.

Utakmicu od 20,45 sati gledamo na Arena Sport kanalima.

(Tekst sadrži dijelove sponzorisanog sadržaja, 18+)