Bh. seniorke se treći dan u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pripremaju za kvalifikacioni meč za EURO protiv Gruzije.

Specifične okolnosti uslijed pandemije korona virusa ne ometaju pripreme tima, a Dajana Spasojević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH ističe da se njene saigračice i ona dobro snalaze.

„Obzirom na okolnosti sa pandemijom i pritiskom koje testiranje nosi sa sobom, te promjenom pravila, mogu istaći da se jako dobro i kvalitetno snalazimo. Pripremamo se najbolji način i sve nas to mnogo ne ometa. Pored terena gdje smo zajedno i radimo praktično, dodatno sa stručnim štabom u grupama analiziramo protivnice kako bismo njihove jake strane usporili i zaustavili, a iskoristile njihove slabosti. U konačnici želimo da napravimo rezultat koji nisu uspjele prethodne generacije, da završimo na 3. mjestu sa 18 bodova iza velikih reprezentacija Danske i Italije”, kaže Spasojević i dodaje:

„Ova generacija, od početka kvalifikacija ima podršku stručnog štaba, te uzajamnu podršku i pozitivan odnos između nas igračica, što također utiče na kvalitet dosadašnjih igara. Tako je i ovaj put, želimo 3 boda u Gruziji i vjerujemo da će se to i ostvariti. Pokazale smo u prvoj utakmici da smo bolji i nadmoćniji tim u odnosu na njih.“

Duel Gruzija – BiH igra se 1. decembra u Tbilisiju. Naša reprezentacija je kolo prije kraja na tećem mjestu u grupi B sa 15 bodova, dok je Gruzija zadnja bez bodova.

(Reprezentacija.ba)