Vico Zeljković koji će na funkciji predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zamijeniti Elvedina Begića gostovao je na N1 televiziji, te se između ostalog dotakao i reprezentacije BiH:

“Izuzetno mi je krivo što se reprezentacija BiH nije plasirala na Euro, bila je jako dobra šansa, ako znamo kakvog smo imali protivnika. Sigurno je bilo dosta dobrih stvari i ne treba da se o svemu priča negativno. Ali sigurno da ima stvari koje mogu i moraju dosta bolje. Tu je nekoliko ključnih pitanja. Prvo pitanje je infrastruktura. Moramo naći model. Imamo i projekte kojima ćemo uanprijediti Premijer Ligu. Projekat 15 terena, to je dobar putokaz za razvoj, jer bez terena nema ni razvoja. Hrvatska je to pokazala da je dobro za razvoj. Druga stvar je pitanje reprezentacija. Trebaju promjene i da vratimo atmosferu koja je krasila nekada reprezentaciju”

Spahić i Misimović u reprezentaciji

“Već sam obavio neke razgovore i planiram što se tiče reprezentacije da napravimo dobar tim ljudi, jer sama organizacije mora da izgleda malo drugačije nego sada. Moramo u reprezentaciju uključiti ljude koji su direktno u fudbalu. Mogu da Vama kažem je jedan od prvih ljudi koji će biti u mom timu je Zvjezdan Mismović. Obavio sam i neformalan razgovor sa Emirom Spahićem, u narednim danima trebamo da se nađemo i da razgovaramo. Ima za sviju prostora, ko go voli reprezentaciju. Moramo da znamo ko će samo donositi odluke i ko će da odgovora kasnije za sve”.

Elvedin Begić će ubuduće biti počasni predsjednik FS BiH

“On je izabran za počasnog predsjednika i da je inicijativa pokrenuta iz Federacije, mi smo to podržali. Ja ne želim da nečiji uspjeh smanjujem ili pričam negativno. Postoji masa stvari gdje se ne slažem sa gospodinom Begićem. Određene stvari nisam mogao da utiče. Čovjek je predsjednik i određene stvari je naravno ona taj koji “sječe”. Postoji dobrih stvari koji je uradio. Pa zato je valjda i počasni predsjednik. Bilo je dosta spinovanja koje su njegova ovlasti i mogućnosti kao pšočasnog predsjednika, ali faktički on nema ovlasti da može da odlučuje. Imaće određene privilegije: prisustvo putovanjima, utakmice sa reprezentacijom, prisustvom IO NS BiH i vođenja dijaloga, ali nema pravo glasa. Treba da ima svoje mjesto u savezu i da daje određene komentare. On je i sam rekao da je na raspolaganju onoliko koliko neko od njega bude tražio”.” rekao je između ostalog Zeljković.

Cijeli razgovor pročitajte na stranici N1 televizije.

(Reprezentacija.ba)