Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za SP 2022 počinje već u martu, pa se u Fudbalskom savezu već razgovara o nasljedniku Dušana Bajevića.

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal, veliku šansu da se pred Izvršnim odborom nađu kao kandidati imaju Savo Milošević (47) i Dragan Jović (57) – kao kandidati predstavnika FS RS, odnosno “hrvatskih” predstavnika iz F BiH.

Milošević je kao trener vodio Partizan od marta 2019. godine do septembra 2020. godine i osvojio je jedan Kup Srbije. Dragan Jović iza sebe ima angažman u Travniku, Posušju, Zrinjskom, Zvijezdi Gradačac, FK Sarajevo, Borcu iz Banja Luke, te u angloskom 1. de Agosto. Osvojio je jednu titulu prvaka BiH i tri titule prvaka Angole, te jedan Kup BiH i dva Kupa Angole.

Dušan Bajević 24. novembra prezentovat će pred Izvršnim odborom Fudbalskog saveza BiH izvještaj o svom radu.

U FS BiH, ali i unutar reprezentacije, preovladava mišljenje kako bi trebalo zadržati kontinuitet dobrih trendova koji su uspostavljeni za vrijeme Bajevićevog mandata.

Bajević će ostati upamćen po afirmisanju igrača koje raniji selektori nisu primjećivali poput Saničanina, Cipetića i Hadžiahmetovića, ali i po debijima Ahmedhodžića i Hadžikadunića.

Selektoru na kritiku idu rezultati i veliki broj igrača koje je iskoristio u tri mjeseca. Upitno je da li se u vrijeme korona krize uz i po tri utakmice u svakom terminu uopšte moglo zvati manje igrača, te da li su se uopšte mogli očekivati bolji rezultati, jer su sve selekcije protiv kojih smo igrali bile jače od nas i zauzimaju puno bolje mjesto na FIFA listi.

Bajević je utakmicom protiv Italije završio svoj mandat, te se očekuje kako će ostati angažovan u FS BiH u ulozi člana Odbora za posredovanje i savjetovanje krovne kuće bh. fudbala.

Njegov nasljednik biće poznat vjerovatno do prve sedmice januara.

(Reprezentacija.ba)