U21 BiH je večeras u posljednjem kvalifikacionom meču za EURO pobijedila na Koševu favorizovanu Belgiju sa 3:2 i sa tri boda se oprostila od kvalifikacija.

Selektor Slobodan Starčević izjavio je poslije susreta da su njegovi izabranici pokazali da imaju kvalitet da se nose sa najvećim ekipama.

„Ono što smo radili u proteklih deset dana priprema danas smo uspješno prenijeli na teren. Bili smo svjesni koga imamo za protivnika i respektujemo selekciju Belgije koja je jedna od najboljih ekipa u ovom uzrastu. Međutim, ovi momci su pokazali da Bosna i Hercegovina također ima kvalitetne igrače i kvalitetan tim. Uz to imali smo na ovom okupljanju deset igrača koji se opraštaju od U21 selekcije, ali tu je i deset njih koji su mlađi i na koje ćemo još moći da računamo. Raduje me da su i jedni i drugi pokazali da su kvalitetni, te se nadam da će i oni u narednom periodu konkurisati za Areprezentaciju”, rekao je Starčevićč i dodao:

„Mi smo danas kao tim pobijedili respektabilnu Belgiju. Stvarali smo ekipu koja se može suprotstaviti i najvećim. Prije mjesec dana smo odlično parirali Njemačkoj, ali nažalost nismo ostvarili željeni rezultat. Večeras smo bili uspješniji i čestitam igračima.“

(Reprezentacija.ba)