Selektor naše reprezentacije Dušan Bajević govorio je na press konferenciji nakon poraza Zmajeva od Irana u prijateljskom susretu.

Bajević smatra da je svaka utakmica bitna te da je svaki poraz bolan.

“Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna. Kada izgubiš utakmicu to je bolno. S ovim rezultatom i igrom nismo dobili nešto posebno. Pokušao sam da pružiim šansu nekolicini igrača. Sve tri šanse u prvom poluvremnu smo im mi napravili našim greškama. Mi smo imali nekoliko centaršuteva, ali nismo imali neku pravu šansu. Mislim da je Iranu više ovakav teren odgovarao, ne želimo nikog potcjenjivati, Svaka utakmica donosi nešto dobro, nešto loše”, kazao je Bajević i osvrnuo se na igru našeg tima:

“Mislim da nismo bili toliko loši u prvom poluvremenu, ali u drugom jesmo. Mi smo im stvarali šanse. Nismo uspjeli naći prostor da napadamo kroz sredinu, sa strane smo pokušavali da igramo na naša dva visoka napadača, međutim oni su dobijali duele.

Bajeviću je ovo bila šesta utakmica na klupi Zmajeva i treći poraz. U tri meča je remizirao, a još uvijek nije ostvario pobjedu.

(Reprezentacija.ba)