Fudbalski savez BiH obavijestio je javnost kako na okupljanje reprezentacije BiH nije stigao Anel Ahmedhodžić, te da iz njegovog kluba, kao ni od njega lično nije stigla nikakva informacija.

Malmo je obavijestio švedsku javnost da neki njihovi igrači imaju korona virus, te da su svi igrači u opasnosti jer su jučer zajedno igrali i poslije zagrljeni slavili titulu.

Međutim, Anelov otac Mirsad koji je pozant po javnim nastupima na Facebooku napisao je kako se Ahmedhodžić “neće odazvati Bajeviću ne zbog korone, ne zbog povrede, nego zbog nekog trećeg razloga”, te da mu je menadžer zabranio da se javlja rođenom ocu, kao i predstavnicima reprezentacije BiH.

Saopštenje Fudbalskog saveza prenosimo u cjelosti:

“Većina bh. reprezentativaca je tokom dana stigla na zakazano okupljanje „A“ selekcije i već odradila lagane treninge.

Kao što je najavljeno neki će doći sutra međutim, jedan od njih neće biti Anel Ahmedhodžić.

Zvanična informacija o tome zašto se nije pojavio u zakazano vrijeme još uvijek nije stigla ni od Ahmedhodžića niti od njegovog kluba.

Ovakvo ponašanje u najmanju ruku je nekorektno i neodgovorno, posebno što su se informacije o njegovom izostanku sa ovog okupljanja već ranije pojavile u javnosti, od ljudi bliskih Ahmedhodžiću.

U ovom slučaju izostao je patriotizam koji se toliko pojavljivao u ranijim izjavama, kao i poštovanje prema saigračima i državi, čiji dres bi trebalo da bude svetinja za svakog igrača.” vrlo je oštro reagovao Savez.

Anel Ahmedhodžić iza sebe ima dva nastupa za BiH. Ranije je igrao za sve selekcije Švedske.

(Reprezentacija.ba)