Selektor naše reprezentacije Dušan Bajević (71) govorio je na press konferenciji uoči sutrašnjeg meča Lige nacija između Poljske i BiH.

Bajević je rekao da njegovi izabranici imaju obavezu da do kraja ovog takmičenja pruže sve od sebe i pokušaju ostvariti što je moguće bolje rezultate.

“Imamo obavezu da do kraja Lige nacija damo sve od sebe i pokušamo ostati u Ligi A. Što se tiče Lewandowskog, on je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača u Europi. Imat ćemo mnogo problema ako bude igrao od prve minute. Pokušat ćemo odigrati što je bolje moguće i ostvariti pobjedu. Poljaci imaju iste ambicije kao i mi. Sigurno da ćemo napraviti neke izmjene u odnosu na zadnji duel. Ne volim kišu i toga se jedino bojim u sutrašnjem meču”, kazao je Bajević i dodao:

“Moji igrači su u prethodna dva susreta dali sve od sebe. Sutra protiv Poljske možemo odigrati dobro i nadamo se dobrom rezultatu. BiH ima dobre i kvalitetne igrače te na to moramo računati. Moramo izaći na teren i dati sve od sebe. Kakav će rezultat biti, to ćemo vidjeti.”

Zmajevi će večeras u Wroclawu obaviti službeni trening pred duel sa Poljskom.

Utakmica Poljska – BiH igra se u srijedu od 20,45 sati u Wroclawu.

(Reprezentacija.ba)