BiH je večeras u Zenici u susretu Lige nacija odigrala 0:0 protiv Nizozemske, a selektor Dušan Bajević se nakon susreta obratio prisutnim novinarima.

“Svi smo znali šta nas čeka. Htio bih čestitati igračima na borbenosti, zalaganju i dobroj igri. Mislim da smo imali u prvom poluvremenu nekoliko zrelijih šansi, iako su i oni mogli pred kraj dati gol kada su imali dvije ili tri dobre šanse. Raduje me što igrači žele, hoće i mogu više”, rekao je selektor i kratko odgovorio na pitanje do kada ostaje na ovoj poziciji:

“Ja selektor ostajem do zadnje utakmice u Ligi nacija, odnosno do novembarskih utakmica.”

Bajević je još jednom istakao da su svi igrači dali maksimum u oba susreta.

“Protiv Sjeverne Irske smo dali sve od sebe i razočarani smo što nismo prošli. Nikako ne mogu reći da igrači nisu pružili sve na terenu. To je dio igre i kada promašite šanse i penale. Znam koliko su svi razočarani. U Poljsku idemo da dobijemo tu utakmicu.”

Na pitanje o debitantima i mladim igračima, selektor kaže:

“Ova zemlja ima izuzetno dobre igrače. Imamo dobrih, mladih igrača koji igraju u inostranstvu. Protiv Poljske će šansu dobiti i oni koji nisu igrali u ova dva susreta. Također, imamo neke umorne igrače, dok neki nisu na zavidnoj fizičkoj spremni iz raznih razloga. Stalno moramo mijenjati da ne bi došlo do nekih povreda. Debitanti su bili na zavidnom nivou i kompletan tim im je pomogao. Iskreno, nisam vjerovao da pojedini mladi igrači imaju zrelost protiv Sjeverne Irske i to me obradovalo što su bili dobri.”

Naš selektor je za kraj objasnio i zašto Edin Višća nije bio u protokolu za duel sa Nizozemskom.

“Mi smo u prvom poluvremenu imali dvije dobre šanse, ali nismo zabili. Imamo problema sa realizacijom i nadam se da će nam se to vratiti. Važno je da idemo dalje. Što se tiče Višće, on je umoran, teško mu je palo što je promašio penal i psihološki nije bio spreman za ovaj susret.”

FOTO Zmajevi neporaženi protiv favorizirane Nizozemske u Zenici

(Reprezentacija.ba)