BiH će u četvrtak od 20,45 sati na Grbavici igrati polufinale baraža za plasman na EURO protiv Sjeverne Irske, a selektor Dušan Bajević je na današnjoj press konferenciji govorio uoči ovog meča.

“Dugo se pripremamo za baraž. Mislim da smo u ovom trenutku bolji od Sjeverne Irske. Znamo šta nas očekuje i vjerujem da sa velikom borbenošću i odgovornošću možemo dobiti ovaj susret. Možda će njima vremenske prilike odgovarati, ali to ne može biti nikakvo opravdanje za nas. Niko ne može tvrditi unaprijed da će dobiti susret. Sve ćemo dati od sebe da dobijemo susret i da se plasiramo u finale baraža. Čvrsto vjerujem da možemo savladali Sjevernu Irsku”, rekao je Bajević i prokomentarisao mogući sastav za sutrašnji susret:

“Početni sastav sam odredio, još razmišljam o jednoj poziciji. Upravo me ova kiša natjerala da razmišljam o toj dilemi. Naravno, ne bih govorio o igračima koji će izaći na teren. Što se tiče mogućih produžetaka ili penala, mi nismo vježbali penale na treninzima. Niko ne može znati šta će se desiti sutra. Pokušat ćemo odigrati najbolje i nastojati da dobijemo susret.”

Selektor je odgovorio i na pitanje o debitantima Anelu Ahmedhodžiću i Dennisu Hadžikaduniću.

“Već dugo pratimo Ahmedhodžića i Hadžikadunića. Radi se o dvojici dobrih igrača i oni mogu još napredovati. Vjerujem da će biti velika snaga naše reprezentacije. To je dobro i vjerujem da će biti još igrača koji će napredovati.

Utakmica počinje u četvrtak u 20,45 sati uz direktan prijenos na NOVA BH.

(Reprezentacija.ba)