U subotu je odigrana jedna utakmica 10. kola Premijer lige BiH u kojoj je Mladost DK pobijedila Radnik sa 3:2, a u nedjelju su na programu tri duela.

Sloboda dočekuje Olimpik, Borac i Velež igraju jedan od derbija kola, dok će Široki na svom terenu ugostiti Krupu.

Sloboda – Olimpik (15,00 sati, Moja TV)

Sloboda i Olimpik će u Tuzli igrati prvu utakmicu današnjeg programa. Ekipa Slobode je osma na tabeli sa 10 bodova i veliki je favorit protiv posljednjeplasiranog Olimpika.

Fudbaleri Slobode imaju dva ligaška poraza u nizu, dok je Olimpik tri puta uzastopno izgubio. Sloboda je u posljednja tri domaća međusobna duela ostvarila tri pobjede protiv današnjeg rivala.

Borac – Velež (18,00 sati, Arena Sport)

Momčadi Borca i Veleža će odigrati jedan od derbija 10. kola. Borac igra sjajno u zadnje vrijeme i trenutno je na drugom mjestu sa samo dva boda manje od Sarajeva. Danas će pokušati doći do novih bodova protiv Veleža, a eventualna pobjeda donosi i prvu poziciju na tabeli.

Ekipa Borca je ove sezone igrala pet puta kući i svih pet puta pobijedila uz gol razliku 14:1. Gosti iz Mostara na strani imaju jednu pobjedu, dva remija i dva poraza uz gol razliku 6:9.

Široki Brijeg – Krupa (18,00 sati)

Fudbaleri Širokog će od 18,00 sati na svom terenu dočekati Krupu. Široki je favorit pred ovaj meč i domaći očekuju nova tri boda. Ekipa Krupe je trenutno pretposljednja na tabeli sa sedam bodova i svaki bod im je važan u borbi za opstanak.

Široki je do sada pet puta na domaćem terenu igrao protiv Krupe, četiri puta je pobijedio, dok je jedan susret okočnan bez pobjednika.

(Reprezentacija.ba)