Poljska je u ponedjeljak navečer u Zenici u susretu UEFA A Lige Nacija pobijedila nakon preokreta BiH sa 2:1, a poljski selektor Jerzy Brzeczek smatra da su tri boda najbitnija u ovom trenutku za njegov tim.

“Nije česta situacija da preokrećemo rezultat. Otkako sam ja selektor to smo uspjeli samo još protiv Kazahstana. Najbitnije je da smo pobijedili i da su se i igrači vratili u utakmicu nakon gola iz penala. Prije toga lopta je puno išla nazad, a onda smo se popravili. Bili smo brži i agresivniji”, rekao je Brzeczek i prokomentarisao sastav naše selekcije:

“Nisam bio iznenađen što je BiH promijenila mnogo igrača u odnosu na duel sa Italijom. I ja sam napravio pet izmjena. Mnogi igrači nisu spremni i to je jasno. BiH je bila umornija, a naš tim je dominirao. Ipak, BiH je stvorila nekoliko šansi i moglo je biti 2:2.”

Selektor Poljske je kazao da je najveći utisak na njega ostavio Edin Džeko, koji je zaigrao u drugom poluvremenu.

“Džeko je najveća zvijezda i to je posebna klasa. Sam gol protiv Italije dokazuje da je on svjetski igrač. Mi svakom protivniku pristupamo sa poštovanjem, ali prvenstveno gledamo nas i našu igru.”

FOTO Bajević probao nove igrače, Poljska zasluženo slavila u Zenici

(Reprezentacija.ba)