U finišu kvalifikacija za EURO 2016. i u trenutcima kada je osnažena nada za baraž, ostali smo bez jednog od najbitnijih igrača „A“ reprezentacije Muhameda Bešića, piše Fudbalski savez BiH.

Njegovo isključenje u susretu sa Andorom predstavlja veliki hendikep, ali i upozorenje da se svaki ishitreni potez sankcioniše, što se već i dogodilo na terenu.

Bešićeva izjava i isprika samo svjedoči da je to bio trenutak sportske slabosti mladog i temperamentnog igrača, ali i njegovo definitivno pokajanje.

– Želimo da izrazimo izvinjenje svima, a posebno navijačima i ukorimo našeg reprezentativca koji je u afektu načinio neprimjeren gest za koji ga očekuju propisane sankcije. Neka to bude opomena i za sve koji brane boje BiH. Samo kada smo hrabri, ali i korektni i kada vodimo računa o svakom potezu, možemo dalje sa nadom i vjerom u ostvarenje cilja.

NS/FS BiH prihvata pokajanje Muhameda Bešića, a navijačima i sportskoj javnosti poručujemo da postoji prag tolerancije koji prihvatamo, svjesni da nas čekaju utakmice u kojima se od reprezentacije očekuje najviše. – poručuju iz Fudbalskog saveza BiH.

(Reprezentacija.ba)