Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine još jednom su pokazali svoju veličinu.

Tribine Bilinog Polja bile su odlično popunjene protiv Andore, iako su se mnogi pribojavali kako će Zmajevi u nedjelju navečer imati slabiju podršku nego je to inače u Zenici.

Ni neatraktivan protivnik poput Andore, ni poraz od Belgije nekoliko dana ranije, ni kiša, a ni za bh. publiku nešto više cijene ulaznica nisu spriječile odane navijače da daju podršku Zmajevima u njihovoj borbi za plasman na Euro 2016.

Podrška nije izostala ni od navijača iz dijaspore koji su se mnogi direktno iz Brisela zaputili za Bosnu i Hercegovinu. Bilo je svega, od pokvarenih autobusa do puknutih guma na automobilima, ali nijedna prepreka nije tolika da naše patriote može zaustaviti na putu za domovinu.

Krilaticom “#Zajedno” mogla bi se nazvati stalna sinergija navijača i naših reprezentativaca, koji su posao protiv Andore i na tribinama i na terenu završili za prvih 45 minuta igre.

Svi oni koji su kupili ulaznice za susret protiv Andore imaće prednost u kupovini ulaznica za sljedeći meč protiv Velsa koji će prema svemu sudeći biti prava fudbalska ljepotica, vjerovatno vrijedna plasmana u baraž za odlazak na Europsko prvenstvo!

#Zajedno

(Reprezentacija.ba)