Talijanski mediji svaki dan donose nove informacije koje saznaju iz Rome i Juventusa, a koje se tiču eventualnog transfera Edina Džeke (34) u Juve.

Corriere dello Sport danas donosi informaciju kako je Roma odbila ponudu Juventusa, te da su takvu odluku opravdali činjenicom da za imidž novog vlasnika među navijačima ne bi bilo dobro prodati kapitena i najboljeg strijelca ekipe.

Ipak, Talijani pišu kako Juventus i njegov novi trener Andrea Pirlo neće odustati tako lako. Pirlu su navodno čelnici kluba iznijeli želju da se više u Juventus ne dovode stariji igrači, a trener Juvenutsa zatražio je da se to pravilo izuzme jedino i samo kod slučaja Edina Džeke, što mu je i dopušteno.

“Pirlo želi Džeku zbog njegove jake igre leđima u napadu zbog koje bi puno profitirao Ronaldo, zbog njegove tehnike, podređenosti kolektivu i naravno zbog njegovog iskustva.” ranije su pisali Talijani.

Romino ne, ali i Džekino ne, prema mišljenju talijanskog pressa mogla bi prelomiti ponuda od 15 miliona eura koliko će Juventus izgleda morati platiti da najboljem bh. fudbaleru obuće crno-bijeli dres.

(Reprezentacija.ba)