Talijanski mediji svaki dan saznaju nove informacije iz klubova vezane za transfer Edina Džeke, a Gazzetta dello Sport u ponedjeljak piše kako će predsjednik Rome održati sastanak sa Edinom Džekom.

Guido Fienga će sjesti sa Džekom da vidi da li je zainteresovan za odlazak iz Rome, a sastanak se održava u vrijeme kada Juventus nikada otvorenije nije pokazivao interes za našim napadačem.

U stručnom štabu Juventusa priključio se i Hrvat Igor Tudor koji će u praksi biti glavni čovjek za rad sa igračima dok će Andrea Pirlo biti više menadžerski tip šefa stručnog štaba. To bi možda mogao biti, uz sve ono što donosi igranje za Juventus, dodatni motiv Edinu Džeki da promijeni sredinu.

Talijanski mediji pišu i kako je Romi ponuđen Mario Mandžukić kao zamjena za Edina Džeku.

Mandžukić navodno pristaje na godišnju platu od 4 miliona eura, što je za oko 2,5 miliona eura manje nego što ih je godišnje koštao Edin Džeko.

Tokom proteklog vikenda oglasio se i talijanski menadžer i rođeni Sarajlija Silvio Martina koji je učestvovao u ranijim transferima Džeke, Pjanića i Zukanovića u Italiji. Rekao je kako za sada Edin Džeko ostaje u Romi.

Roma je u posljednje dvije godine pristala da proda Džeku i Inter i Chelsea, ali je naš kapiten to odbio.

(Reprezentacija.ba)