Dennis Hadžikadunić (22) je već potvrdio da će u budućnosti nastupati za Bosnu i Hercegovinu, a u dresu Zmajeva gledat ćemo i Anela Ahmedhodžića (21).

Član stručnog štaba naše A selekcije Slaven Musa danas je potvrdio da će Anel u utorak dobiti bh. pasoš te da se čeka još promjena sportskog državljanstva kako bi stoper Malmoa stekao pravo nastupa za BiH.

“Što se tiče Ahmedhodžića i Hadžukadunića, njih nema na spisku jer su u proceduri promjene sportskog državljanstva. Oni trenutno ne mogu konkurisati za mečeve Lige nacija u septembru. Pregledali smo mnogo njihovih utakmica i zaključili smo da su oni kvalitet za reprezentaciju. Zvjezdan Misimović je razgovarao s njima i s njihovim roditeljima te su oni izrazili želju da igraju za našu selekciju. Jedini razlog zašto nisu na spisku je taj što nije završena papirologija oko njihovog nastupa. Nadamo se da će biti tu na narednom okupljanju u oktobru. Anel Ahmedhodžić će sutra dobiti pasoš i onda se pokreće procedura promjene sportskog državljanstva”, kazao je Slaven Musa.

Hadžikadunić,trenutno sjajno igra za ruski Rostov na poziji stopera, dok je Ahmedhodžić standardan u Malmou i trenutno je jedan od najboljih defanzivaca švedske lige.

Dušan Bajević pozvao 27 igrača za Italiju i Poljsku

(Reprezentacija.ba)