Mehmed Baždarević zadovoljan je rezultatom utakmice, ali ne i igrom tokom cijele utakmice. Meša žali što publika na Bilinom Polju nije vidjela više od njegovih Zmajeva.

– Mislim da je 3:0 dobar rezultat jer smo trebali u prvom redu bodove. Bilo je puno nervoze u igri jer je protivnik pokušavao da provocira cijelo vrijeme, kao i u prvoj utakmici. Fauli, prekidi, provokacije su njihove oružje i oni su se time služili.

Ispali smo naivni, ušli u njihove zamke i u drugom poluvremenu nismo uspjeli napraviti nešto više za našu publiku. – rekao je iskreno Mehmed Baždarević nakon utakmice.

Želja bila utakmica bez kartona i povreda

Protok lopte nije išao najbolje na sredini terena, a golove smo postizali, prvi i treći, iz prekida.

– Jako je teško igrati ovakve utakmice i još je rano za bilo kakvu analizu. Želili smo više igrati sa strane, da se ne nabijamo na sredinu, ali nekada je jako teško igrati protiv ekipa koje se ovako dođu samo braniti.

Želio sam utakmicu bez kartona i povreda. Povreda srećom nije bilo, kartona nažalost jeste i moraćemo imati veću disciplinu u narednim mečevima. Džeku smo izveli upravo zbog kartona, Pjanić je izašao zbog povrede na koju se žalio. Najvažnije je ipak da imamo pobjedu i tri boda i razmišljamo dalje. Svakako da ćemo izvući pouke iz svega. – smatra Meša.

Protiv Velsa pokazati više

– Sigurno je da ćemo protiv Velsa pokazati više jer je to pravi protivnik. Danas smo imali ekipu na drugoj strani koja je samo želila kvariti igru, ali opet kažem morali smo biti discipliniraniji i ne dozvoliti sebi da upadnemo u njihove zamke. Siguran sam da ćemo protiv Velsa biti bolji. Ipak, još jednom kažem, najvažnija su tri boda. – poručio je Baždarević.

– Biće još iznenađenja, tako da je sve moguće. Najvažnije, protiv Velsa ćemo biti bolji nego večeras. – prokomentarisao je Mehmed Baždarević rezultate posljednjeg kola naše grupe.

(Reprezentacija.ba)