Milan Đurić (30) iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri sa 12 golova, a večeras će ona imati svojevrsno finale.

Večeras se od 21,00 igra posljednje kolo Serije B, a njegova Salernitana jedan bod je ispod mjesta koje vode u doigravanje u prvu ligu. Nakon završetka sezone, ekipe od treće do osme igrat će turnir na ispadanje, a pobjednik će se plasirati u Seriju A.

Nemaju baš lagan zadatak jer dočekuju Speziju koja je treća na tabeli. Doduše, Spezia nema motiva u ovoj utakmici, pa bi to mogla biti olakotna okolnost za Đurića i saigrače. Salernitana je ipak favorit – Kladionica Mozzart daje na njihovu pobjedu kvotu od 1.65, a na pobjedu Spezije 5.50. U Salernitani slave 100 godina postojanja kluba, pa je i to dodatni motiv za rezultat.

Uz to će Salernitani trebati kiks Chieva, Pise ili Frosinonea. Dva posljednja igraju jedni protiv drugih.

Đurić će osim za plasman u doigravanje, večeras igrati i za mnogobrojne skaute koji ga, ako je vjerovati talijanskim medijima, prate. Našeg gorostasa u svojim redovima želi Sampdorija, ali navodno i Lazio čiji je predsjednik ujedno i prvi čovjek Salernitane.

I iz stručnog štaba reprezentacije BiH najavili su kako planiraju povratak Đurića, koji bi trebao dobiti pozive za utakmice na jesen, nakon što je zbog povrede izostao sa martovskog spiska za baraž.

“Milan Đurić je na stalnom radaru selektora Dušana Bajevića i nas iz stručnog štaba. Ove sezone ima sjajan učinak i naravno da ozbiljno konkuriše za septembarske utakmice. Za razliku od martovskog spiska evidentno je da će zbog nekih novih okolnosti biti novih imena i izmjena.” nedavno su izjavili iz stručnog štaba reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)