Večeras je u prostorijama stadiona “Bilino polje” u Zenici održana press konferencija naše fudbalske reprezentacije povodom sutrašnje utakmice protiv Andore.

Pred našim Zmajevima je relativno lagan zadatak u sutrašnjem kvalifikacionom susretu protiv autsajdera Andore. Selektor Mehmed Baždarević je na press konferenciji kazao kako će u ovoj utakmici šansu dati igračima sa klupe.

– Nismo imali sreće u utakmici protiv Belgije. Pred nama je važna utakmica. Moramo respektovati selekciju Andore iako je po kvaliteti  slabija od Belgije. Moramo ih ozbiljno shvatiti i biti izuzetno disciplinovani. – izjavio je Bažadrević.

– Porazom od Belgije nismo ništa zakomplikovali jer je situacija ranije bila komplikovana. – dodao je selektor.

Kada je u pitanju zdrastveni bilten Baždarević može biti zadovoljan jer su kapiten Džeko i iskusni stoper Spahić jutros trenirali.

– Spahić i Džeko su jutros trenirali. Pokazali su želju da ponovo zaigraju i mislim da će obojica biti spremni. Kada su u pitanju eventualni debiji igrača u utakmici protiv Andore postoji takva mogućnost. Vidjećemo kako je stanje sa standardnim reprezentativcima na večerašnjem treningu pa ćemo onda donijeti odluku o tome.

Zatim je Baždarević govorio i o Miralemu Pjaniću koji već dugo vremena u reprezentaciji ne pruža partije kakve bh. navijači od njega očekuju.

– Sigurno da bi svi željeli da ga vidimo još boljeg i kvalitetnijeg. Na svakom treningu nastojimo da ohrabrimo. Moramo sve učiniti, kao i on sam da nam pokaže da je on ustvari taj koji će biti nosilac naše igre sutra, ali i ubuduće. – poručio je Meša.

(Reprezentacija.ba)