Samo pola godine nakon što je potisao za Celje naš desni bek Advan Kadušić (22) osvojio je prvenstvo Slovenije. I to u pravoj šok završnici.

Celje je do prve titule prvaka u svojoj historiji stiglo u zadnjem kolu tako što su remizirali na svom terenu protiv lidera Olimpije rezultatom 2:2.

Kadušić je nastupio i u ovom meču, a ukupno je u polusezoni odigrao 16 utakmica i zabio dva gola za Celje.

“Sve ovo mi izgleda nevjerovatno. Titula, odigrao sam sve utakmice, bio nekoliko puta u timu kola, a ispred smo Olimpije i Maribora za koje se znaju ko su i šta su u Sloveniji i koliko novca imaju. Nadali smo se Europi, osvojili smo titulu – prvu za Celje. Žao mi je samo što zbog korone svi naši navijači nisu bili uz nas, jer mogu zamisliti koliko bi slavili za to.” kaže za Reprezentacija.ba Advan Kadušić.

Celje titulu može zaslužiti uveliko odbrani ekipe, koja je primila najmanje golova u ligi, ali i planskom radu sa razvojem igrača.

Kadušiću ovo nije prva titula jer ih je već osvojio dvije u BiH sa Zrinjskim. Ranije je nastupao za FK Sarajevo. Za mlade selekcije BiH ima više od 20 mečeva.

A Olimpija može žaliti što je morala kolo prije kraja u Dinamo vratiti Luku Menala koji nije igrao u ovom meču, a iza sebe ima sjajnu sezonu – dao je 12 golova i osam puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)