Miralem Pjanić (30) u svojoj karijeri igrao je samo u najjačim europskim ligama, a do 30 godine uspio je osvojiti čak šest pehara. Večeras je u dobroj prilici da osvoji i sedmi.

Iako su još tri kola do kraja, ukoliko Juventus večeras pobijedi Udinese u gostima osvojiće titulu prvaka Italije.

Za Miralema Pjanića biće to četvrta titula prvaka Italije. Uz to je još uspio osvojiti dva kupa i jedan superkup Italije.

U Juventus je došao iz Rome 2016. godine za 32 miliona eura, a od naredne sezone igraće za Barcelonu u koju je prešao za 60 miliona eura u sklopu zamjene za Brazilca Arthura Mela.

Miralem Pjanić je za Juventus odigrao 175 utakmica, zabio 22 gola i asistirao 40 puta. Ove sezone odigrao je 40 utakmica, zabio tri gola i sedam puta asistirao.

Zanimljivo u Romi je imao bolju statistiku po broju golova jer je u 185 utakmica zabio 30 golova – najviše zahvaljujući činjenici da je u Romi izvodio slobodne udarce u kojima je velemajstor.

Za Juventus je ovo 38 titula, računajući i dvije koje su im poništene zbog namještanja utakmica.

Pjanić bi na gostovanju u Udineseu trebao igrati od prve minute jer će Juventus od 19,30 sati igrati u najjačem sastavu. Zato su i favoriti, pa Kladionica Mozzart na pobjedu gostiju daje kvotu od 1.55, a na pobjedu domaćina 6.00.

Vijesti o Miralemu Pjaniću donosi vam Kladionica Mozzart.

(Reprezentacija.ba)