Juventus, za koji će do kraja sezone igrati naš Miralem Pjanić, pred sobom u devet dana ima čak četiri utakmice.

Prva je večeras kada će ugostiti Lazio. Zatim u četvrtak igraju Udinesea, u nedjelju protiv Sampdorije i narednu srijedu protiv Cagliarija.

Osim što im pobjeda treba za mirniju završnicu na liderskoj poziciji u Seriji A, utakmica protiv Lazija poseban je izazov za Juventus jer ih je ovaj tim već dva puta pobijedio ove sezone.

Lazio je protiv Juventusa slavio u prvom meču u Seriji A, a zatim i u Superkupu Italije. Oba puta su im zabili po tri gola, bilo je 3:1.

“Lazio ima dobru sezonu u kojoj su dokazali da su odlična ekipa. Oni su ekipa koja je sposobna da se reorganizuje, čak i kada se nalaze u teškoj situaciji. Mi smo nastradali od njih ove godine, tako da sada moramo brinuti da budemo dobri na terenu i da samo na to mislimo. Nije važno ko će igrati, nego da radimo da budemo pravi tim na terenu” poručio je Maurizio Sarri.

Juventus je prvi na tabeli, a njegovim greškama u sljedećih pet utakmica nadaju se u Interu koji ima pet bodova zaostatka i utakmicu više.

I Lazio su mnogi smatrali kandidatom da ugrozi Juventus, no nakon korona krize ekipa je rezultatski pala, pa su tako sa drugog sišli na četvrto mjesto.

Bez obzira na dva ovosezonska poraza od Lazija, Juventus je prema Mozzart kladionici favorit u ovom meču. Mozzart na pobjedu Juventusa daje kvotu od 1.60, a na pobjedu Lazija 5.60.

Miralem Pjanić se očekuje u prvih 11, dok je kapiten Lazija Senad Lulić još od proljeća van terena zbog povrede.

Utakmica u Torinu počinje u 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)